Restauratie

In 2013 zijn wij begonnen met het restaureren de Maserati Sebring serie 1 in opdracht van een zeer gewaardeerde klant. Van oorsprong is de Maserati ontworpen door Vignale en is gemaakt door Maserati van 1962 tot 1968. In totaal zijn er van dit type 248 gebouwd. De Maserati Sebring is een 2 deurs 2+2 coupe, heeft een vermogen van 235 PK en kan een top bereiken van 220 KM per uur.

Allereerst is de gehele auto gedemonteerd en werden hierna de oude verflagen, isolatiematerialen, kit etc verwijderd.

Nadat de auto is gestraald, konden we pas echt bepalen wat de staat van de auto was. Hierna volgden de werkzaamheden aan het chassis en plaatwerk, zodat de auto in optimale staat kon terugkeren.

Daarna werd de auto nogmaals gestraald en werden de eventuele aanwezige roestdeeltjes verwijderd. Ook werd de wagen secuur schoongemaakt zodat er geen straalgrit deeltjes zich in en op de auto bevonden. De carrosserie en de overige delen waren nu klaar om voorzien te worden van een 1e laag epoxy primer. Nadat deze primer was aangebracht is de auto strak gemaakt en kon spuiten van de kleurlak beginnen. Na het drogen was de Maserati Sebring serie 1 herboren!

Hieronder kunt u de ontwikkeling van de restauratie bekijken.